Malmö Museer – Wisdome

Teknik- och sjöfartsmuseets senaste tillskott är ett modernt och spännande visualiseringscenter. Huvudakten är den nya virtual-reality domen, Wisdome, projektet omfattar också digitala labb och lärmiljöer för forskning och ny framtida spelteknik.

 

VR-domen har skapats genom ett samarbete mellan Malmö stad, akademin och näringslivet och har genomförts med stöd från bland annat Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och Europeiska regionala utvecklingsfonden.Upplevelsearenan ska inspirera, ifrågasätta, och uppmuntra besökaren till egna utforskningar. I de lekfulla lärmiljöerna kan du experimentera och lära dig mer om vetenskap, historia och natur.

För att anpassa lokalerna till domen och ett ökat antal besökare, har det gjorts en om- och tillbyggnation där en befintlig tegelbyggnad har försetts med en krona av Cortenstål. Plåtarna har laserskurits i intressanta mönster och fått en bakomliggande belysning för att skapa en lekfull och inspirerande fasad som för tankarna till teknologi och vetenskap.

 

Projektet är nominerat som finalist till plåtpriset 2023.

 

Plats:

Malmö

Typ av projekt:

Nybyggnad/Ombyggnad

Byggår/Färdigställande:

2022

Uppdragsgivare:

Stadsfastigheter, Malmö Stad

Projektkategori
Offentliga byggnader