New Line Arkitekter AB | Bastionens förskola, Malmö
16300
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16300,woocommerce-no-js,,vss_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9,vc_responsive

Bastionens förskola, Malmö

Planeringen för renovering av Bastionen till ny förskola började redan 2011. Ett program togs fram hur byggnaden skulle kunna förändras för att skapa funktionella lokaler för en förskoleverksamhet samtidigt som byggnadens kulturhistoriska värden togs tillvara. Omvandlingen tog sin utgångspunkt i att återskapa de gamla rummens volymer genom att ta bort senare tillägg av väggar och korridorer. En hiss installeras i byggnaden för att klara gällande tillgänglighetskrav och ramper byggs för att klara alla de olika nivåer som finns i byggnaden.

Gamla detaljer sparas som socklar, foder och lister och dörrar flyttas och återanvänds i byggnaderna. Väggar målas, nya linoleumgolv läggs in och nya fasta inredningar i en gammal stil skapar ett samlat intryck i byggnaderna.

Nya funktioner som ett mottagningskök och hiss placeras i byggnaden på ett så varsamt sätt som är möjligt. Mitt i byggnaden finns en vacker trapphall som även i fortsättningen kommer att vara byggnadens hjärta. 4 avdelningar kommer att placeras på plan 1 och plan 2. På plan 3 kommer att finnas extra utrymmen såsom ateljé, snickarrum och aktivitetsrum. ”Grindstugan” och den gamla verkstaden byggs om och de kommer att inrymma 2 st uteförskolor.

Plats:

Centrum Malmö, Malmö Kommun

Yta:

Nybyggnad ca 2000 kvm

Byggår/färdigställande:

2013

Uppdragsgivare:

Malmö Stad, Stadsfastigheter

Projektkategori
Utbildning